Loteri Virginia Pergi Dalam Talian

Loteri Virginia Pergi Dalam Talian

Loteri negeri Virginia telah membuang lukisan harian televisyennya yang memihak kepada lukisan internet dalam usaha untuk mengurangkan kos dan bergerak ke abad ke-21. Loteri Virginia akhirnya menyedari bahawa kebanyakan pemain loteri kini menyemak nombor mereka dalam talian. Pada bulan Januari loteri Virginia memulakan aliran video internet sahaja untuk lukisan hariannya dan lukisan Win for Life yang popular dua kali seminggu. Pegawai loteri menjangkakan langkah dalam talian untuk menjimatkan lebih daripada $1 juta dolar dalam kos operasi pada tahun fiskal yang akan datang. Virginia cuba menangani defisit bajet $4 bilion slot gacor. Walaupun langkah dalam talian adalah terutamanya langkah pemotongan kos, loteri menyedari bahawa kebanyakan pemain kini bergantung pada sumber dalam talian untuk maklumat loteri. Pengarah Eksekutif Loteri Virginia Paula Otto menyatakan, “Internet sebenarnya adalah cara yang lebih popular untuk orang ramai mendapatkan nombor mereka sekarang.”

Pegawai loteri melaporkan bahawa mereka telah menerima beberapa aduan tentang dasar baharu, kebanyakannya daripada orang tua yang tidak mempunyai akses internet atau kemahiran komputer. Tinjauan tidak rasmi yang dilakukan oleh loteri Virginia mendedahkan bahawa kebanyakan negeri kini menggunakan gabungan lukisan televisyen dan suapan dalam talian untuk lukisan dan kebanyakan loteri negeri juga mempunyai talian panas telefon loteri dan makluman e-mel untuk pemain menyemak nombor lotto. Pengarah eksekutif Persatuan Loteri Negeri dan Wilayah Amerika Utara berkata bahawa kebanyakan loteri negeri sedang mencari cara untuk mengurangkan kos dan perbelanjaan operasi. Pengarah eksekutif David Gale menyatakan, “Belanjawan negeri adalah kucar-kacir. Lupakan tentang belanjawan loteri kerana mereka mungkin memegang belanjawan mereka sendiri untuk memberitahu anda perkara sebenar.” Kebanyakan negeri menggunakan hasil loteri untuk pendidikan, warga emas, hidupan liar dan pelancongan. Penganalisis fiskal Majlis Kerajaan Negeri Sujit CanagaRetna berkata beliau tidak terkejut dengan langkah Virginia. CanagaRetna menyatakan, “Negeri-negeri sedang melihat setiap cara yang mungkin untuk mengumpulkan beberapa dolar bersama-sama hanya untuk meningkatkan keuntungan mereka. Jika anda melakukan banyak perkara kecil ini, ia berpotensi menambah sesuatu yang penting.”

Pemain loteri, terutamanya pemain yang lebih muda, bergantung pada internet untuk mendapatkan maklumat dan dengan pantas beralih kepada pengaturcaraan berasaskan web. Peralihan kepada teknologi dalam talian boleh bermakna tiket loteri dalam talian mungkin menjadi kebiasaan dalam masa terdekat. Illinois dan Iowa sedang meneroka penjualan tiket loteri dalam talian. Pada masa ini undang-undang Persekutuan menghalang pembelian tiket loteri dalam talian tetapi itu dijangka akan berubah tidak lama lagi. Demokrat Massachusetts Barney Frank telah menaja rang undang-undang yang akan membuka jalan untuk penjualan tiket loteri dalam talian. Sudah tiba masanya loteri menerima teknologi abad ke-21!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *